категорії: музика новина

Відкритий лист оргкомітету фестивалю "Бандерштат" телеканалу «Аверс»

теґи: Бандера, Бандерштат, Луцьк, Україна, музика, націоналізм, фестиваль

1 липня в програмі «На часі» приватного луцького телеканалу «Аверс» було показано сюжет про всеукраїнський фестиваль альтернативної музики та сучасного мистецтва «Бандерштат», незадовго після прийняття депутатами Волинської обласної ради рішення про фінансування заходу. У відеосюжеті, в якому показані фрагменти першого фестивалю, який відбувався в 2007 році в місті Луцьку, журналісти поза кадром розповідають про шкідливість заходу, присутню на ньому неадекватну молодь, поширення алкоголю та інші речі того ж роду, які нібито чекають на людей і цьогоріч на «Бандерштаті».

Варто зазначити, що працівники телеканалу «Аверс» не були на фестивалі ні в 2008-му, ні в 2009-році, коли «Бандерштат» відбувався в с.Гаразджа і його відвідали близько десяти тисяч людей за два роки, як з Волині так із інших куточків України. Причому, присутні на фестивалі ЗМІ як регіонального так і всеукраїнського масштабу захід висвітлили виключно в позитивному світлі, максимально вичерпно проілюструвавши всю програму фестивалю. І лише редакція «Аверсу», яка на фестивалі чомусь не потрапила як на одні з найяскравіших для області подій минулих років, «Бандерштат» розглядає виключно у негативному світлі.

Загалом, минулорічні фестивалі зібрали під своїми патріотичними стягами кращу молодь з Луцька, Волині та Західної України, які брали участь не лише у спогляданні концертної програми, але й в зустрічах з ветеранами УПА, літературних читаннях, виставці присвяченій героїчній боротьбі ОУН-УПА, спортивних змаганнях та інших речах. Цьогорічний «Бандерштат» також складатиметься з широкої патріотично-виховної та культурно-просвітницької програми, яка відбуватиметься в с.Рокині, на території музею сільського господарства.

Тому, від оргкомітету фестивалю відкрито звертаємося до редакції телеканалу «Аверс» і закликаємо до кінця лишатися об’єктивними журналістами, які чесно і сумлінно виконують свій обов’язок, а не обливають брудом найпотужніший молодіжний захід за минулі роки в області. Професійність Ваших журналістів вимагає бажати кращого, а зміст вищеописаного сюжету наштовхує на думки про те, що він замовний.

При нагоді, запрошуємо Вас хоча б цьогоріч відвідати захід з метою якомога об’єктивніше висвітлити те, що насправді відбувається на фестивалі «Бандерштат» і надалі не вдаватися до подібних дій.

БАНДЕРШТАТ